Ciekawe dlaczego nie ma w teście akumulatora Hoppecke :?: Moll i Hoppecke to akumulatorowa spitzenklasse ale swoje kosztuje :szeroki_usmiech
Akumulator - jak kupić mądrze
Zwiń
X
-
Molla też nie jest łatwo kupić - rozglądam się w okolicach Rybnika, Wodzisławia, Jastrzębia Zdr. i Raciborza, jednak nie mogę znaleźć. A zależy mi takim, który ma odkręcane pokrywki z cel, tak aby można dolać wody destylowanej.
Moll takie ma:
Cena domeny: 1500 PLN (do negocjacji). Możliwość kupna na raty od 187.50 PLN miesięcznie. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.
Komentarz
-
-
Do renówek polecane są aku firmy Varta i TOPLA. Vartę miałem w Lagunie i 6 lat nie było z nią problemów, aż dopiero w 7 roku posypała się nagle masa czynna i z dnia na dzień akumulator wyzionął ducha. Być może dlatego że autem skakałem po śpiących policjantach z prędkością ponad 50 km/h. :diabelski_usmiech
TOPLI osobiście nie miałem ale na forum RLKP były mocno zachwalane. Z racji że nie miałem blisko dystrybutora TOPLI to zakupiłem Centrę Plus i samochód poszedł z tym aku do nowego właściciela. Nie polecam natomiast BOSCHA - wydzielał dużo gazów podczas pracy i wszystko wkoło aku było zasyfione solami siarki, w zimie ciężko krecił rozrusznikiem, czasami miał focha i na prostowniku nie przyjmował prądu - ojciec chciał już go wywalać :evil: ale go zreanimowałem.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Pierwszy przymrozek i akumulator nie dał rady. Jestem pierwszy w tym sezonie?
Pożyczyłem starter i start za pierwszym razem.
No i teraz:
Jaki akumulator polecacie do [O2] 2.0 16V TDI ?
74Ah czy 77Ah a może jeszcze coś innego?
Jaki wymiar akumulatora do O2?
Acha, no i jeśli ktoś zaproponuje konkretny model to będę bardzo zadowolony.Primus Inter Pares
Komentarz
-
-
Ja polece ten.
Best batteries for cars, motorcycles, commercial vehicles, trucks or fun sport vehicle. A VARTA® battery is always the best solution.
Kolega ma juz go prawie 3 latka i smiga jak nowy.
Ja do seata kupiłem boscha w pierwsza zimę śmigał ale już w następna jaka było ok -10/-15 C to juz rano nie odpalił
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej-tdiJa polece ten.
Best batteries for cars, motorcycles, commercial vehicles, trucks or fun sport vehicle. A VARTA® battery is always the best solution.
Kolega ma juz go prawie 3 latka i smiga jak nowy.
Ja do seata kupiłem boscha w pierwsza zimę śmigał ale już w następna jaka było ok -10/-15 C to juz rano nie odpalił
Komentarz
-
-
Prawdopodobnie i u mnie - po 11 latach - 'skończył' się akumulator ...
A jeszcze ubiegłej zimy nie musiałem go ładować.
Jednak ostatnimi dniami coś bezsilnie odpalał a dzisiaj wieczorkiem, kiedy chciałem wrócić z pracusi ... lampki zero.
Jeszcze jutro sprawdzę, czy czasem gdzieś nie 'ucieka' prąd, ale najprawdopodobniej trzeba będzie nowy. :?Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44(...) Jak to jest u mnie od nowości w 2.0 TDI siedzi 63 ah w katalogach jest, że powinien być 74 - 77 ah. To jaki w końcu zakupić?Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Poprzednie auto Daewoo Lanos na Centrze Futura przy -25 zapalało zawsze bez problemu. Obecnie służbowa Astra na takim samym aku i też nigdy od 2 zim nie mam problemu z odpaleniem. Octavia z racji niecałego roku u mnie i raczej braku ekstremalnych temperatur ubiegłej zimy, jeszcze nieprzetestowana, ale też siedzi w niej Centra Futura.
Komentarz
-
Komentarz